Sült csirkecomb brokkoli chipsszel és quionával

Komolyan mondom a kép elkészítése több időt vett igénybe mint maga az étel elkészítése 😃
Mivel brokkoli imádat van az itthoniaknál, ezért a 🥦alap benne. ☺️😄
A 🍗 fűszereztem: só, édes fűszerpaprika, fűszerkeverék (adalékanyagmentes, csak szárított fűszereket tartalmaz), majoranna. Sütőben kevés libazsír hozzáadásával megsütöttem.
Két bögrényi vizet felforraltam, majd az alaposan! átmosott quinoát (egy bögrényi, tehát víz-quinoa arány 2:1) a felforrt vízben, kevés só hozzáadásával bő negyed óráig lassú tűzön főztem. Grátiszban beledobtam pár darab babérlevelet.
A 🥦 rózsáira szedtem, alapos mosás után sós vízben félpuhára főztem. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, egy pohár talpának aljával összenyomtam. Egy evőkanál szőlőmagolajba reszeltem fokhagymát, sót, bazsalikomot. Ezzel a keverékkel megkentem a brokkolikat és 160-170 fokos sütőben, alsó-felső sütésen ropogósra (ki hogy szereti) sütöttem mind a két oldalát.
Jó étvágyat kívánok!😍

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük