Komolyan mondom a kép elkészítése több időt vett igénybe mint maga az étel elkészítése 

Mivel brokkoli imádat van az itthoniaknál, ezért a
alap benne. 





A
fűszereztem: só, édes fűszerpaprika, fűszerkeverék (adalékanyagmentes, csak szárított fűszereket tartalmaz), majoranna. Sütőben kevés libazsír hozzáadásával megsütöttem.

Két bögrényi vizet felforraltam, majd az alaposan! átmosott quinoát (egy bögrényi, tehát víz-quinoa arány 2:1) a felforrt vízben, kevés só hozzáadásával bő negyed óráig lassú tűzön főztem. Grátiszban beledobtam pár darab babérlevelet.
A
rózsáira szedtem, alapos mosás után sós vízben félpuhára főztem. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, egy pohár talpának aljával összenyomtam. Egy evőkanál szőlőmagolajba reszeltem fokhagymát, sót, bazsalikomot. Ezzel a keverékkel megkentem a brokkolikat és 160-170 fokos sütőben, alsó-felső sütésen ropogósra (ki hogy szereti) sütöttem mind a két oldalát.

Jó étvágyat kívánok!
